Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Siciliansk rigatoni med aubergine

  • 1 timme och 10 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g rigatoni
  • 250 g auberginer
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 50 g lökar
  • 1 klyfta av vitlök
  • 1 kg tomater (mogna)
  • 6 basilikablad
  • 50 g pressad ricotta (riven)
  • vetemjöl efter smak
  • matolja efter smak
  • salt och peppar

Preparazione:

Tärna eller strimla aubergine, lägg i durkslag, salta lätt och låt rinna av i 30 minuter. Hetta upp olja på medelgod värme i en traktörpanna. Vänd auberginen i mjöl och stek bitarna gyllengula. Lägg upp bitarna på en tallrik med hushållspapper. Lägg löken och vitlöksklyftan i traktörpannan. Tillsätt tomat, salta och peppra och fräs i ca 10 minuter. Passera sedan såsen genom en passeringssil. Tillsätt auberginen till tomatsåsen. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt generöst med salt. Koka rigatonin al dente, häll av vattnet och häll upp pastan i en stor skål. Tillsätt såsen, rör om och tillsätt sedan basilikan. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över ricotta och servera