Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Orecchiette med broccolirybs

  • 35 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt
Puglia

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g orecchiette
  • 300 g broccolirybs mondate
  • 2 ansjovisar i olja
  • 1 klyfta av vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 4 cl extra jungfruolja
  • salt och peppar efter smak

Preparazione:

Ansa broccolirybsen så att endast lite av stjälken återstår. Sautera fint skivad vitlök, chilipeppar och ansjovisfiléer i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt tre eller fyra matskedar vatten för att lösa upp ansjovisen och dra sedan bort traktörpannan från värmen. Koka broccolirybs och orecchiette i en stor kastrull med saltat vatten. Värm upp såsen igen några minuter innan pastan är klar. Häll upp orecchietten i en finmaskig sil för att hälla av vattnet och samtidigt fånga upp broccolirybsens alla buketter. Lägg över i traktörpannan med såsen och vänd runt så att pastan täcks runtom. Krydda med färskmalen peppar.