Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Spaghetti i tomatsås

  • 38 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g spaghetti
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 600 g burktomater
  • 100 g lökar
  • 40 g riven Parmigiano Reggiano
  • 8 basilikablad
  • 1 klyfta av vitlök
  • salt och peppar
  • 1 tesked socker

Preparazione:

Hetta upp olja i en stekpanna på medelgod värme. Stek lök och en hel vitlöksklyfta gyllenbrun. Tillsätt tomat och salta och peppra. Öka till hög värme och låt tomatsåsen puttra i ca 20 minuter. Rör om då och då. Koka under tiden upp en stor kastrull med vatten. Tillsätt salt. Lyft upp vitlöksklyftan ur tomatsåsen och tillsätt basilika. Om tomaterna är syrliga kan du tillsätt en tesked socker. Koka spaghettin al dente i kastrullen. Häll av vattnet. Vänd ner pastan i såsen och toppa med riven Parmigiano Reggiano.