Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Spaghetti med musslor

  • 28 minuter
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g spaghetti
  • 1 kg musslor
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 matsked hackad persilja
  • 1 klyfta av vitlök
  • salt och peppar

Preparazione:

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt salt. Hetta upp 1 msk olja i en stor traktörpanna. Tillsätt musslor, lägg på lock och koka tills musslorna öppnar sig, ca 2–3 minuter. Dra bort traktörpannan från värmen. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Plocka sedan ur några av musslorna ur skalen. Sila spadet och häll sedan tillbaka det i traktörpannan tillsammans med musslorna. Ställ åt sidan. Hetta i en annan stekpanna upp resten av oljan så att den blir mycket het. Tillsätt vitlöken och stek den gyllenbrun. Tillsätt musslor med spad och koka upp. Koka under tiden spaghettin al dente. Häll av vattnet från spaghettin men spara lite av kokvattnet. Tillsätt spaghettin till musselblandningen, känns det för torrt kan du tillsätta lite av kokvattnet från spaghettin. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över generöst med persilja och peppar och servera sedan.