Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Spaghetti med marinerad tomat och hård ricotta

  • 2 timmar och 18 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt
Un primo fresco e squisito

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g spaghetti
  • 500 g tomater costoluti
  • 60 g lagrad ricotta
  • 5 cl extra jungfruolja
  • 10 basilikablad
  • 1 klyfta av vitlök
  • salt och peppar

Preparazione:

Skölj, halvera och kärna ur tomaterna och skiva dem sedan tunt. Lägg dem i en stor salladsskål tillsammans med olja, basilika och vitlök. Salta och peppra och rör om för att blanda alltsammans. Låt tomaterna marinera i rumstemperatur i 2 timmar. Koka upp en kastrull med vatten, tillsätt salt och koka spaghettin al dente. Häll av vattnet och lägg sedan spaghettin i skålen med tomatsåsen, vänd runt så att allt blandas väl. Riv ricotta och strö över spaghettin före servering.