Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Spaghetti alla carbonara

  • 18 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g spaghetti
  • 150 g sidfläsk (eller bacon)
  • 4 äggulor
  • 100 g Pecorino romano
  • salt och svartpeppar

Preparazione:

Vispa äggulor med en nypa salt och lite riven pecorino i en skål. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt generöst med salt. Skär sidfläsket i ca 2 mm tjocka skivor som du sedan strimlar eller tärnar. Stek sidfläsket ljust gyllenbrunt i en traktörpanna. Koka spaghettin al dente i det kokande vattnet. Häll av vattnet från spaghettin – spara lite av kokvattnet. Häll över spaghettin i traktörpannan med sidfläsket och låt det fräsa med kort under omrörning. Dra bort pannan från plattan och tillsätt de vispade äggulorna samt lite av kokvattnet. Rör om i ca 30 sekunder. Tillsätt resten av den rivna pecorinon och färskmalen svartpeppar. Rör om igen och servera direkt.