Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Skaldjurspasta

  • 50 minuter
  • Media
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 300 g linguine
  • 400 g blåmusslor
  • 400 g musslor
  • 4 mulle
  • 4 havskräftor
  • 4 räkor
  • 150 g körsbärstomater
  • 15 cl vitt vin
  • 1 klyfta av vitlök
  • 1 matsked hackad persilja
  • 1 liten knippa basilika
  • 1 kvist färsk oregano
  • 8 cl extra jungfruolja
  • salt och peppar efter smak

Preparazione:

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt salt. Koka linguinen al dente och häll sedan av vattnet. Under tiden som pastan kokar grovhackar du oreganobladen och river basilikabladen för hand. Hetta upp oljan i en traktörpanna tillsammans med vitlök och persilja, tillsätt sedan oregano och basilika. Tillsätt alla musslor och det vita vinet. Lägg på ett lock och låt koka. Ta upp musslorna när de öppnar sig och släng bor de musslor som inte öppnar sig. När du har lyft upp musslorna – skala tre fjärdedelar av de godkända musslorna och lägg i en skål. Använd samma traktörpanna och tillsätt, alla räkorna och tomaterna. Tillaga under omrörning in några minuter. Såsen ska fortfarande vara rätt rinnig. Tillsätt alla musslor. Smaka av med salt och peppar efter smak. Lägg den tillagade pastan i traktörpannan med såsen, ge rätten ett hastigt uppkok så att smakerna gifter sig. Servera sedan rätten.