Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Penne rigate all’arrabbiata

  • 41 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 300 g penne rigate
  • 600 g burktomater
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 20 g hackad persilja
  • 2 klyftor av vitlök
  • chilifrukt efter smak
  • salt

Preparazione:

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt salt. Använd engångshandskar och skär chilin om den är färsk, smula den om den är torkad. Hetta i en stor stekpanna upp oljan tills den blir mycket het. Tillsätt och bryn vitlök och chili, men akta så att de inte får för mycket färg. Tillsätt tomat, salta och låt sjuda på hög värme i ca 15 minuter. Rör om då och då. Koka pastan al dente. Häll av vattnet från pastan, blanda den med såsen och servera rätten garnerad mer persilja.