Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Orecchiette med körsbärstomater, oliver och aubergine som i Apulien

  • 32 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g orecchiette pugliesi
  • 1 aubergine
  • 10 plommontomater
  • 100 g oliver
  • 8 cl extra jungfruolja
  • 2 klyftor av vitlök
  • salt och svartpeppar
  • 2 kvistar rosmarin

Preparazione:

Lägg auberginen i ett durkslag, salta lätt och låt den rinna av i 30 minuter. Hetta sedan upp olja på medelgod värme i en stor och grund stekpanna och fräs auberginen tillsammans med en nypa svartpeppar och den hela vitlöksklyftan. Tillsätt körsbärstomaterna och låt dem steka med på medelgod värme i 5 minuter. Halvera oliverna och tillsätt dem till såsen. Ta upp vitlöksklyftan. Tillsätt rosmarin och rör om så att såsen blandas. Koka upp en stor kastrull med vatten, tillsätt salt och koka orecchietten al dente. Häll av vattnet. Vänd ner pastan i såsen och servera.