Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Linguine alla puttanesca

  • 36 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 300 g linguine
  • 500 g burktomater
  • 50 g svarta oliver urkärnade
  • 30 g salt kapris
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 1 klyfta av vitlök
  • 20 g hackad persilja
  • chilifrukt
  • salt

Preparazione:

Bryn den skivade vitlöken i oljan, men låt den inte få för mycket färg. Tillsätt färsk chili eller smula i torkad chili (använd engångshandskar). Skölj kaprisen under rinnande vatten för att skölja bort sältan och grovhacka den sedan. Tillsätt kaprisen till vitlöken och fortsätt fräsa på låg värme i 2 minuter. Höj värmen och tillsätt tomaterna. Tillsätt salt efter smak och fortsätt steka på hög värme i ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då och tillsätt sedan halverade oliver (skivade om de är stora). Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och häll såsen över och strö över hackad persilja. Du kan även använda spaghetti i detta recept.