Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Fusilli med sidfläsk och rosésallad

  • 32 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 300 g fusilli
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 250 g rosésallad
  • 120 g sidfläsk (rökt rå skinka)
  • 15 cl vispgrädde
  • 40 g schalottenlökar
  • salt och peppar efter smak

Preparazione:

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt salt. Hetta i en stekpanna upp oljan på låg värme så att den blir riktigt het. Tillsätt schalottenlök och fräs denna gyllenbrun i ca 3–4 minuter. Höj till medelgod värme, tillsätt sidfläsk och mjukstek detta i ytterligare 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt grädden, krydda med salt och peppar och sänk till låg värme. Låt puttra tills såsen har reducerats en aning. Koka under tiden pastan al dente i det kokande vattnet och häll av den sedan. Blanda pastan ordentligt med såsen och servera.