Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Fusilli med grönsaker

  • 53 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 350 g fusilli
  • 5 cl extra jungfruolja
  • 50 g purjolök
  • 50 g auberginer
  • 50 g zucchini
  • 50 g röda paprikor
  • 50 g gul paprika
  • 60 g pumpa
  • 25 g ärtor
  • 50 g morötter
  • 50 g celleri
  • 150 g tomater
  • 6 basilikablad
  • salt

Preparazione:

Tärna aubergine (eller strimla den fint), lägg bitarna i ett durkslag och salta dem lätt. Låt rinna av i ca 30 minuter. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Koka ärtorna mjuka i lättsaltat vatten. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek purjolök, selleri och morot tills de mjuknar. Tillsätt (baserat på tillagningstid) paprika, aubergine, pumpa och zucchini samt salt efter smak. Tillsätt tomater och tillaga i ytterligare 5 minuter. Tillsätt avslutningsvis basilikan. Koka fusillin al dente i det salta vattnet. Häll sedan av vattnet. Vänd ner fusillin i grönsakssåsen och servera.