Salta al contenuto principale Salta alla mappa del sito a fondo pagina

Farfalle med auberginesås

  • 27 minuter
  • Bassa
  • Huvudrätt

Ingredienti: För 4 Portionen

  • 300 g farfalle
  • 300 g auberginer
  • 3 cl extra jungfruolja
  • 1 liten knippa basilika
  • salt och peppar
  • matolja

Preparazione:

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt salt. Skär auberginen i stora bitar som kokas mjuka i det salta vattnet, ca 10 minuter. Häll av vattnet och lägg auberginebitarna i en matberedare. Tillsätt basilikablad och en nypa salt och peppar. Mixa till en slät och tjockflytande sås. Salta och peppra efter smak och varmhåll på medelgod värme. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt generöst med salt. Koka pastan al dente, häll av vattnet och tillsätt såsen. Tillsätt extra jungfruolja och värm hastigt under omrörning. Lägg upp på pastatallrikar och servera. (Om så önskas kan du garnera med tunna skivor aubergin som först har stekts lätt i olja.)